Sosyal Medyada Haber Var

Gazetecilik ile sosyal medya ilişkisinin kitabı yazıldı

Gazeteci İzzet Taşkıran’ın Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki Radyo ve Televizyon Yüksek Lisans eğitimi sırasında yaptığı akademik çalışmalar sonucu kaleme aldığı “Sosyal Medyada Haber Var” kitabı, temmuz ayında Der Yayınevinden çıktı.

Gazetecilik ve sosyal medya ilişkisine dair akademik yayıncılık açısından ilk örneklerden biri olan kitapta, her geçen gün artan kullanıcı sayısı ve popülaritesiyle günlük yaşamın her alanında değişimlere yol açan sosyal medyanın iletişim kurma biçimleri açısından getirdiği köklü değişiklikler ele alındı.

Sosyal medyanın birçok sektörün yapısında önemli dönüşümler meydana getirdiği belirtilen söz konusu kitapta haberciliğin dijitalleşmesine, çoklu haber unsurlarının bir arada kullanılmasına, hedef kitle geri bildirimlerinin anında öğrenilmesine, vatandaş gazetecilerin ortaya çıkmasına olanak tanıyarak, gazetecilerin başvurabileceği bir haber kaynağı olarak da ilgi uyandırdığına dair okuyucunun dikkati çekilmeye çalışıldı.

Kitapta, medya profesyonellerinin sosyal medyayı haber kaynağı olarak kullanım durumlarını tespit etmeye yönelik bilimsel bir araştırma da yer aldı. Bu araştırmada, belirlenen hipotezler ışığında farklı sektörlerde çalışan basın mensuplarının sosyal medyayı güvenilir bir haber kaynağı olarak kabul edip etmediklerinin ortaya konması amaçlandı.

Ayrıca, konunun somut olarak ortaya konması için en başta sosyal medyada yayılan ve daha sonra ulusal basına yansıyan haber örnekleri de bölüm halinde kitapta yer aldı.

Kitaba, seçkin kitapçıların yanı sıra internet kitap satış sitelerinden ulaşılabiliyor.

Satın almak için bu linki tıklayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder